Стартира първият етно джаз фестивал в Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:42 / 19.07.2006
1756


Старт на най-новото музиикално събиитиие в културния календар на Българиия бе даден на откритата сцена Смолян във втроник вечерта. Международният етно джаз фестивал „July jazz 2006” бе открит от кмета на града Дора Янкова на амфитеатъра в новия център на града. В първата фестивална вечер на сцената се качиха петте певици от проекта на Димитър Льолев „Ro-voice”, които нажежиха атмоосферата с перфектно изпълнение на джазирани народни песни. След тях заби набиращата скорост група Булгара.

Смолянчани свикнали на традиционните български ритми по роженските поляни, буквално изригнаха на техните „Харем”, „Баклава” и новото им паарче „Утро”. Дори и хората без отношение към джаза възкликнаха, че етното в симбиоза с тази космополитна музика, е най-страхотната комбинация.

В първия ден на фестивала бе открит и фотоконкурс „Планински настроения”. В него участват автори от цялата страна, изпратили свои фотоси и състезааващи се в двете категории „Планината” и „Музиката”. Изложбата е подредена във фоайето на родопския театър „Николай Хайтов” и ще продължи до края на фесстивала – събота, когато ще бъдат обявени и победителите.

Организаторите на феестивала са помислили и за хората, които са възпрепятствани да бъдат в този момент в Смолян. Всяка вечер на сайта на фестивала www.julyjazzbg.com те могат даа гледат онлайн какво се случва на сцената в родопския град.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).