Стоян Дулев е новия кмет на Велинград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:41 / 26.09.2005
979
Независимият кандидат Стоян Дулев спечели изборите за кмет във Велинград на провелия се вчера балотаж. 52,72% са гласувалите за него от общо 17716 души, които пуснаха вчера бюлетините си. Иван Лебанов, който бе алтернативата на Дулев вчера, получи 49,18%.

Изборният ден не мина и без жалби. Снощи след приключването на изборния ден БСП са съобщили за намерени недействителни бюлетини в 43–та избирателна секция - училище “Христо Смирненски” в с. Света Петка. За момента няма решение по този въпрос на Избирателната комисия във Велинград.

Вчера след приключване на изборния ден Стоян Дулев каза пред bTV: "Първо, искам да благодаря на всички избиратели в община Велинград, които днес упражниха законовото право да гласуват и да изберат по-достойния. И да им благодаря още веднъж. Искам да подчертая, че в община Велинград тези две години, вместо да сме прославени с туристическия и балнеоложкия център, както бяхме преди, се прославихме с три пъти вече кметски избори. Предполагам, че след този вот на хората ще престанат тези политически битки на местно ниво и затова аз съм решил, чрез телевизията, защото до този момент г-н Лебанов не е дошъл да ме поздрави, мисля да го поканя в моя екип като заместник-кмет. А дали ще приеме поканата е въпрос на негов личен избор."

В Белово, където вчера също имаше балотаж, за кмет бе избран Васил Атанасов от ОБТ. Той със 118 гласа повече предизборната битка спечели кандидатът на ОБТ, подкрепен от социалистите Васил Атанасов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).