Съветник от ГЕРБ инициира създаването на Занаятчийско сдружение в Карлово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:24 / 04.11.2013
1098
Общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ Кирил Георгиев започна срещи и разговори с колегите си в местния парламент и с културтрегерите в Карлово за създаването на Занаятчийско сдружение. 

"В града на Левски има много хора, които практикуват старите занаяти на нашите предци - дърворезбари, ножари, има и художници, и скулптури, които според мен имат нужда да са заедно, да обсъждат идеи, да ги споделят и реализират. До момента в града липсва такова сдружение, в което всички творци да се обединят. Когато хората със сходни идеи са заедно и имат свой клуб, те могат да вършат чудеса", коментира Георгиев, който отскоро е в местния парламент. 

Майсторът на дърворезбата е член на Комисията по култура. Освен инициативата за създаването на Сдружение на занаятчиите, Георгиев смята, че за всички видове изкуство на местната общност липсва реклама. Разпространението и рекламирането на изработените от сръчните карловски ръце сувенири, дантели, оръжия, произведения от глина и други ще е приоритет в работата на съветникът. Вече се работи и в тази насока, увериха от ПП ГЕРБ Карлово.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш до скоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧС...
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска облас...
Въпреки усилията на пловдивските лекари почина жената, докарана с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).