Тази красота може да я видите на 10 километра от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:30 / 31.10.2023
2822
На нов модерен площад с европейски облик се радват жителите на село Първенец. За празничната церемония по откриването се събраха стотици жители и гости на Първенец. Акцент бяха пеещите фонтани, съпроводени и със светлинни ефекти. Първият концерт от пет популярни мелодии предизвика аплодисментите  и радостните възгласи на хората. Това е първата такава атракция за община "Родопи“. Фонтанът звучи и свети около 30 минути, като изпълнява класическа и друга по жанр музика.

"Искам да благодаря на всички, които работиха за идеята Първенец да има площада, който заслужава. Нека да идваме тук с настроение, да го ползваме със здраве, да му се радваме. Ползването и опазването на това красиво място трябва да бъде грижа на всички“, каза Емилия Иванова, изпълняваща длъжността кмет на община "Родопи“.

Изцяло е подменена настилката на площадното пространство, изградена  е нова сцена и лятно кино, красиви алеи и модерни съоръжения за спорт и игра на децата. Зелените площи са преобразени, поставени са нови пейки и други удобства за жителите и гостите на Първенец. Изградена е и автоматизирана поливна система.

Реновиран е и паметникът, който се намира в центъра на Първенец. Сменена е облицовката и е подновена инфраструктурата на  прилежащия площад към него.

В цялото парково пространство е изпълнено градинско и декоративно осветление.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Известни спортисти и ученици се включват в благотворителната камп...
Ужасен сблъсък на един от най-опасните пътища, свързващ Пловдив с...
Голямо пловдивско село е едно от малкото места у нас, където се о...
В пловдивско село направиха първа копка за нов водопровод
Човек на Слави Трифонов стана заместник-кмет в община "Родопи"
Ремонти на тротоари и обособяване на нова търговска зона в "Запад...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).