Тодор Чонов: Няма напрежение в Правище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:11 / 17.04.2012
3087
Няма напрежение в село Правище, където бе убит мъж по време на свада между българи и роми. Това съобщи старши комисар Тодор Чонов, директор на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Засиленото полицейско присъствие е вдигнато, тъй като няма нужда от това, каза Чонов. По думите му вече има повдигнати обвинения на някои от задържаните лица. Според директора на пловдивската полиция несъстоятелно е твърдението, че няма други българи освен пострадалите братя, които са участвали в сбиването с ромите. 

Чонов не пожела да коментира и твърдението на близки на убития, че братята са се притекли на помощ, след като са чули викове на момиче, което вероятно е било насилвано. Старши комисар Тодор Чонов каза, че има събрани достатъчно данни и факти по делото, които говорят различно. По данни от полицията, трагедията се е случила при масово сбиване на група младежи от Правище, отишли пред сградата на старото училище, където били настанени временни работници от село Розино и започнали да хвърлят камъни по прозорците. В този момент двамата братя чули викове, влезли в училището и се опитали да успокоят местните жители и работниците. За кратко скандалът бил потушен. Но на излизане от сградата на училището е бил хвърлен камък и отново събралите се младежи започнали да викат и заплашват работниците. 

Кавгата прераснала в сбиване, при което са пострадали двамата пловдивчани. Единият от тях - на 45 години, е бил ударен с брадва по главата и намушкан в гърдите - на път за болницата той е починал. Брат му, който е на 41 години, е настанен в болнично заведение с травма в главата от удар с тръба.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (9):
13.07.2014 Скандално! Ром получи едва 3-годишна присъда за зверско убийство!
21.10.2013 Ром поиска условна присъда за жестоко убийство
09.10.2012 Цинизъм: Ром-убиец на свобода срещу 2000 лв.! Много съжалявал!
24.04.2012 Окончателно оставиха в ареста убиеца от Правище
17.04.2012 Оставиха в ареста заподозрения за убийството в Правище
17.04.2012 Повдигат обвинения във връзка с убийството в село Правище
Още новини от Регионални новини:
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).