Това се казва късмет! В Родопите повалиха 250-килограмов звяр

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:09 / 21.10.2023
4070
250-килограмово диво прасе повали при излета си през миналия уикенд ловджийската група на родопското село Пчеларово. Глиганът е отстрелян в местността Тополата край чернооченското село.

Шопарът попадна под точния мерник на отговорника на групата Данаил Ванчев. Колегите му от Ловна дружинка "Пчеларово" не пропускат да го похвалят, че е дългогодишен опитен ловец, пише "България днес".

Авджиите споделят, че дивечът има дълги трофейни бивни. А всички отстреляни диви свине задължително се изследват за африканска чума.

Слука имаше и при ловната дружинка в павликенското село Вишовград. Авджиите повалиха две големи диви прасета. И двете са мъжки и тежат 140 кг и 170 кг. Късметът в ловния излет е на Сашо Станев, който показал завидни умения и успял да отстреля първото диво прасе с един изстрел, а след това и втория мъжки екземпляр.

Миналата година дружинката отстреляла само 15 диви прасета, защото популацията им намаляла заради африканската чума. Преди това броят на отстреляните животни бил пъти по-голям.

Авджиите твърдят, че стрелят само по мъжките екземпляри, а женските ги пазят, за да се грижат за увеличаване на популацията на дивите прасета. От дружинката осигурили и храна за животните, като купили 7 т царевица. Поставени били и хранилки.

Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Известни спортисти и ученици се включват в благотворителната камп...
Ужасен сблъсък на един от най-опасните пътища, свързващ Пловдив с...
Голямо пловдивско село е едно от малкото места у нас, където се о...
В пловдивско село направиха първа копка за нов водопровод
Човек на Слави Трифонов стана заместник-кмет в община "Родопи"
Ремонти на тротоари и обособяване на нова търговска зона в "Запад...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).