Традиционните Дионисиеви празници се провеждат в село Първенец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:14 / 08.12.2012
3277
Традиционните Дионисиеви празници се провеждат в село Първенец, община "Родопи". Това съобщи кметът Георги Стаменов. Празникът се провежда за 8-ма поредна година в общината, а село Първенец е домакин за втора година. В него участват пет големи винпроми и винарски изби. Но само селата от общината ще се състезават със свои представители в дегустацията и конкурса за награди. Участниците представят млади вина, а комисия от трима дегустатори определят победителите. 

Състезават се както червени, така и бели вина. Наградата за първо място е 30-литрово буре с вино, каза Стаменов. За втора награда са предвидени лозарски ножици и триони. Останалите участници получават грамоти. В празника участват самодейци от село Първенец, Марково и Брестовица. Поканен е и оркестър "Родопи". 

Той ще свири до вечерта. Празникът ще продължи само този ден. По-рано Дионисиевите празници в община "Родопи" са продължавали по три дни, но поради трудните времена вече празникът трае само един ден, каза кметът.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).