Трети батальон беше официално разформирован в Карлово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
01:09 / 06.01.2005
2053
За мен е чест да ви поздравя за куража и смелостта, за мъжеството и достойнството, за воинската доблест и чест, които вие доказахте, че притежавате, каза министърът на отбраната Николай Свинаров на тържествената церемония по официалното посрещане и разформироване на Трети пехотен батальон, която се състоя днес в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, където официално бе разформирован Третият пехотен батальон в Ирак.
Лично министърът на отбраната награди 40 военнослужещи от батальона, началникът на ГЩ на БА генерал Никола Колев - 50, и началникът на ГлЩ на СВ генерал-лейтенант Златан Стойков - 26. Всички миротворци бяха удостоени с грамоти. Командирът на Трети пехотен батальон подполковник Михаил Попов докладва, че всички поставени задачи са изпълнени. След тържествен марш миротворците заминаха за своите поделения по гарнизоните.
Очаква се още през следващата седмица упълномощени представители на иракското правителство да дойдат у нас във връзка с предоставянето на наше въоръжение, каза вчера министърът на отбраната Николай Свинаров. Разговорите, които били в напреднала фаза, са под патронажа на вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева с участието на министъра на отбраната и началника на Генералния щаб. Тази сделка за нуждите на новата иракска армия ще се реализира както чрез поръчки към военнопромишления ни комплекс, така и чрез освободено от армията оръжие. Все още не е ясно за какво точно въоръжение става въпрос. Знае се обаче, че предоставянето на въоръжението няма да бъде без безвъзмездно.
Източник: в-к "Българска армия"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).