Ути Бъчваров гостува в Асеновград за традиционен конкурс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:59 / 22.01.2013
2688
Ути Бъчваров е тазгодишният водещ на традиционния конкурс "Най-добро домашно вино, реколта 2012 г." в Асеновград. Преди повече от 20 години от чешмата на църквата "Св.Богородица Благовещение" - рибната, е текло вино на празника Трифон Зарезан. Това предава една от легендите в кв. "Джордж махала". Тази митична история ще се превърне в реалност само след няколко дни, когато на 31 януари точно в 16.00 часа ще забият камбаните на църквата "Св.Богородица Благовещение", а от чешмите й ще потече червено вино.

Там бог Дионисий със своята свита ще отпият чаша вино и ще благословят участниците в конкурса "Най-добро домашно вино". Под звуците на музикантите от Виевската фолк група ще тръгне празнично шествие от църквата към площада.

На центъра ще се вихрят хора и ще се лее вино. Прочути винарски изби от целия регион ще представят своята реколта под шатрите за дегустация. Там ще се проведе и конкурсът "Най-вкусните станимашки сармички". Всеки, който харесва, уважава и най-вече умее да вие миниатюрните сарми, може да участва. Журитата ще бъдат две. Едното ще се състои от специалисти-технолози, а второто-от известни наши ценители на най-дорбото мезе за вино. Заедно с победителите от винарския конкурс кметът д-р Емил Караиванов ще обяви и кой е свил най-вкусните станимашки деликатеси.

Програмата за официалните гости и участниците ще продължи в ресторант "Асеновец" с участието Румяна Попова, а за любителите на виното и сармите празникът на площада ще продължи с концерта на Виевската фолк група и асеновградски художествено-творчески състави.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).