В Карлово ще строят специално жилище за умствено изостанали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:02 / 09.09.2004
791
12 защитени жилища за умствено изостанали хора ще се изградят по проект "Красива България", съобщиха от социалното министерство. Целта е да се осигури на тези хора близка до домашната среда.
Във всяко жилище ще бъдат настанени най-много 10 души, като едно спално помещение е за един или двама души. Освен спалните и санитарните помещения, защитеното жилище трябва да има дневна, кухня и двор, за да имат възможност настанените в него хора да придобият умения по домакинство, поддръжка на дома и т.н. Осигурен е и стандарт за издръжка от около 1200 лв., както и квалифициран обслужващ персонал.
Общата стойност на защитените жилища е 1 388 006 лв., а максималният размер на един проект е до 120 000 лв. Задължително условие е жилищата да са общинска собственост или собственост на кандидатстващата неправителствена организация и срещу тях да няма реституционни и други претенции. Друго изискване е жилищата да бъдат ремонитрани или изградени на територията на общини, разположени в близост до съществуващи социални учебно-професионални заведения (СУПЗ). При строителството на защитеното жилище трябва да се създадат временни работни места, като не по-малко от 80% от труда се полага от безработни лица, на които проект “Красива България” ще осигури професионална квалификация и преквалификация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).