В Куклен демонстрираха за първи път пикълбола

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:28 / 21.10.2023
2431
Българска Федерация Пикълбол/Bulgarian Pickleball Federation представи и демонстрира за първи път пикълбола в Община Куклен.

Пикълбол събитието на Българска Федерация Пикълбол/Bulgarian Pickleball Federation в община Куклен се проведе на 19.10.2023 г. в двора на СУ "Отец Паисий" гр. Куклен и в него взеха участие всички ученици от училището, жители на общината на всякаква възраст и членове на фолклорна певческа група "Кукленки" към народно читалище "Никола Вапцаров - 1909 г." - гр. Куклен!

Президентът на Българска Федерация Пикълбол Гергин Ангелов подари начално пикълбол оборудване на г-жа Боряна Андонова, директор на СУ "Отец Паисий" гр. Куклен и пожела на училището, пикълбола да намери място в учебната им програма и да продължи да се практикува редовно като масов спорт за приобщаване и спорт за здраве и тонус!

"За мен и моят екип е изключителна чест и удоволствие да представим за първи път пикълбола в гр. Куклен и да поставим основите му в общината. Благодарение на партньорството ни със Станилия Стаменова, която е велик шампион за пример и вдъхновение за всички млади спортисти в страната, ние имаме възможността да представим най-бързо развиващия се спорт в света пред всички Вас. Благодаря и на директора на училището, г-жа Андонова за отношението и за страхотната подготовка от тяхна страна. Вярваме, че пикълбола ще се радва на огромен интерес от всички жители на община Куклен и че някой ден ще имаме местен клуб, който ще е наш член и ще развива пикълбола като масов спорт и спорт за високи постижения на територията на общината". С тези думи, президента на БФ Пикълбол Гергин Ангелов откри събитието заедно със Станилия Стаменова и г-жа Андонова и даде старт на демонстрацията по пикълбол!

Демонстрацията се проведе от треньорския екип на федерацията в състав Марин Маринов и Мария-Магдалена Василева. Нашите треньори демонстрираха основните технически и тактически елементи на пикълбола и правилата на играта пред всички участници в събитието! Повече от 100 ученици и жители на общината на всякаква възраст хванаха за първи път ракета за пикълбол и се запознаха с най-бързо развиващия се спорт в света!

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Известни спортисти и ученици се включват в благотворителната камп...
Ужасен сблъсък на един от най-опасните пътища, свързващ Пловдив с...
Голямо пловдивско село е едно от малкото места у нас, където се о...
В пловдивско село направиха първа копка за нов водопровод
Човек на Слави Трифонов стана заместник-кмет в община "Родопи"
Ремонти на тротоари и обособяване на нова търговска зона в "Запад...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).