В Пазарджишко се организират за охрана на реколтата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:14 / 04.09.2004
2603
Някои села наемат охранителни фирми, другаде в ролята на пазачи влизат местните ловни дружинки. В село Капитан Димитриево, където отглеждат прочутия "капитански" пипер, двойка ловци обхождат денонощно землището. Когато забележат крадци, те вдигат по тревога цялата ловна дружинка. В брациговското село Козарско се организират по подобен начин - там са вдигнали ръце от испериховски цигани.
В община Септември стопаните събират такса "пъдарщина" за издръжка на общинската фирма "Егида". Отначало хората се съмнявали в ползата на подобна мярка, но вече виждат добри резултати. Преди да дойдат гардовете, циганите опустошавали наред. През зимата изсекли над 1000 плодни дървета, за да се отопляват.
В Елшица събират по 2 лв. на човек, за да плащат на частна охранителна фирма. Стопаните се надяват да приберат добра реколта. Минали години половината грозде отиваше в кошниците на циганите, оплакват се хората.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бивш военен пилот за инцидента край "Граф Игнатиево": Избрали са ...
Едно от най-близките до Пловдив села: Това е подигравка, няма да ...
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Такава опашка България не помни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).