В Смолян тази вечер се откриват Орфеевите празници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:46 / 17.06.2005
2651
Първата дама Зорка Първанова ще открие довечера 14-тите Орфееви празници в Смолян, които ще преминат под нейния патронаж. Веднага след това на амфитеатъра в центъра на града ще се състои конерт на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл и ученици от музикалното училище в Широка лъка. Съорганизатори на празниците са община Смолян, министерствата на образованието и науката, на културата и туризма, на младежта и спорта.
В събота празниците започват в 9:30 часа с дефиле на участниците по главната улица на Смолян. Изявите на фолклорните състави, певци, инструменталисти и танцьори ще продължат през целия ден на две сцени - от 18 часа в заседателната зала на общината ще се състои дискусия под ръководството на доктор Николай Овчаров на тема "Магията на Орфей, фолклора и младите хора". От 21 часа започва традиционната орфеева вечер, която ще завърши с голямо хоро и илюминации. В неделя от 14 часа е гала-концертът на най-добрите участници в празниците.
Информацията е предоставена от радио Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).