В столовете на смолянските училища ще се приготвя сутрешно меню

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:01 / 04.09.2007
2003
Най-вероятно от 1 октомври ще започнат да се раздават безплатните закуски за децата от 1 до 4 клас в Смолянска община, но все още тази дата не е потвърдена, съобщи за радио "Фокус" - Смолян управителят на специализираното звено "Ученическо и столово хранене" в Смолян Симо Чилингиров.

По първоначална информация и тази година отпусканата сума за безплатната закуска за едно дете ще бъде 0.50 лв. Тази цена изобщо не е удовлетворителна за изготвянето на едно здравословно сутрешно меню, коментира Чилингиров. Предвидено е около 1 200 деца от Смолянска община да получават тази година безплатна закуска.


Независимо от това, кога ще започне раздаването на безплатните закуски в училищните столове, обслужвани от специализираното звено "Ученическо и столово хранене" в Смолянско, ще бъдат подготвяни сутрешни закуски, придружени от топли напитки на преференциални цени.


Самите столове ще започнат работа на 17 септември. Ще има увеличение на цените на купоните за обедното меню, но те ще бъдат съобразени с цените на пазара и доходите на родителите, каза още Симо Чилингиров. До няколко дни се очаква да бъдат потвърдени от община Смолян новите разценки. Около 800 деца се хранят на обяд ежедневно в рамките на цялата община в столовете, обслужвани от специализираното звено "Ученическо и столово хранене". Най-много деца близо 120 обядват в столовете на І СОУ и VІ СОУ в Смолян, каза още Симо Чилингиров.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).