Васил Филев: Няма смисъл от явяване на избори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:46 / 13.01.2006
947
Ако не се променят нещата, няма никакъв смисъл от участие в избори. С внесени няколко нестандартни бюлетини всеки би могъл да опорочи всеки вот. Това заяви след последното заседание за касиране изборите в Пещера получилият най-много гласове Васил Филев. Решението ще бъде обявено в законоустановения 30-дневен срок.

За пръв път пред съда в поредицата от подобни дела бе развита тезата, че бюлетините с незначителни отклонения, но с пълен реквизит на изискванията, описани в Указа на президента, не подменят волята на гласоподавателите. Адвокатите на Филев посочиха още, че експертизата е установила наличие на нестандартни бюлетини и сред неизползваните, което обезсмисля обвинението за гласуване с предварително раздадени бюлетини.

В репликата си защитата на жалбодателя Васил Атанасов препоръча партиите сами да си печатат бюлетините, ако съдът уважи тезата на адвокатите на Филев. В отговор те посочиха, че със същия успех би могло да се печатат бюлетини и на опонентите. Прокуратурата поддържа искането си за касиране на изборите, основавайки се на опорочения вот с нестандартни бюлетини. Информацията е на pa-media.net.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).