Високите цени за ски-спортове в Пампорово откриха потенциала на селата в Смолянско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:29 / 08.01.2006
1803
Високите цени за ски-спортове в Пампорово откриха потенциала на селата в Смолянско. Непосилните за джоба на повечето смолянчани, а и не малка част от българите цени в Пампорово принуди общинската управа в Смолян да намери алтернативни варианти за ски в околностите на Смолян. Села като Арда, Могилица, Стойките и Момчиловци, които на фона на Пампорово изглеждаха смешни и малки, вече привличат десетки привърженици на зимните спортове. Именно в тези села община Смолян предлага възможности за ски и зимни спортове на цени, приемливи за българите. Българският пазар остава важен сегмент за туристическото предлагане предвид факта, че националните зимни курорти са по възможностите на малко българи. Само на 9 км от село Момчиловци в посока Рожен се намира Зимен спортен център включващ сноуборд-парк (първият в България), ски-писта за начинаещи, ски-преходи от църквата до близките параклиси, зимно хвърчило. Цената на картата за ползване на ски – и лифт-съоръженията е в пъти по-ниска от тази в „Пампорово” - целодневната карта е 9 лв., за деца - 6 лв., организиран транспорт от Момчиловци до сноуборд-парк – 2 лв. в едната посока. Тези, които се чувстват различни, с екстремен дух и енергично тяло, могат да се впуснат в невероятни приключения на удобно изградените влекове на сноуборд парка - сноуборд в свободен стил за свободни хора. Друго туристическо селище – Стойките, също стана любимо на средния българин с своята природа и ниски цени. Само на 8 километра от курорта Пампорово, в Стойките се предлагат отлични условия за каране на ски на приемливи за българите цени. Ски пистата край селото е с дължина 1300 м. обезпечена от ски -влек с дължина 1100 м. Еднодневната карта за ползване на ски- влека е 5 лева.

Две селища в горното поречие на р. Арда също предлагат възможности за прохождащите в ски-спорта. Добър избор за начинаещите скиори е село Могилица. Селото разполага с малък ски-влек - 200 м., а цените са наистина за българи – еднодневно ползване - 1 лв. за възрастни и безплатно за деца до 12 г. Родопското селце Арда, разположено в подножието на „Ардин връх”, където са изворите на р. Арда, също предлага възможност начинаещите скиори да затвърдят уменията си в този спорт. Туристите могат да ползват безплатно малък ски-влек и 300-метрово трасе за спускане. Във всяко едно село има и оборудвани ски-гардероби, а цените на които се предлагат ски-комплектите са наистина символични. Информацията е на радио "Фокус" - Смолян.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).