Връщат ученическите униформи в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:08 / 30.08.2007
1477
Осем училища в Пазарджишка област въвеждат униформи през новата учебна година, съобщиха от регионалния инспекторат по образование. Инициативата ще се реализира в четири професионални гимназии и в четири основни училища в Пазарджик, Пещера, Велинград и Батак.

Въвеждането на униформите ще стане по програмата на Министерството на образованието "Училището - територия на учениците". За целта ведомството ще отпусне 100 хиляди лева за област Пазарджик. По предварителни разчети една униформа ще струва между 50 и 70 лв, като няма ограничения за модела и материята на дрехите.

Фирмите, които ще изработят ученическите униформи, ще бъдат избрани чрез конкурс по закона за обществените поръчки. От инспектората по образование посочиха, че въвеждането на униформите цели училището да се превърне постепенно в специфична общност за подрастващите с уникални традиции и символи. Информацията ена радио Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).