Всяка петнадесета къща в с.Серафимово се ремонтира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:21 / 10.08.2007
1325
Поне всяка петнадесета къща в село Серафимово се ремонтира, съобщи пред радио "Фокус" - Смолян кметът Христо Мусорлиев.

Много от хората са се ориентирали към туризма - и летен, и зимен. Почти няма махала, където да не е направен някакъв ремонт. Петнадесетина къщи са закупени от англичани, те също се ремонтират с намерение са собствениците им да развиват селски туризъм. В момента в селото не се предлагат къщи за продан. Всичко, което е било предлагано, вече е изкупено.

По данни на кмета Мусорлиев една стара къща с двор в село Серафимово струва около 30 хиляди евро с двор. Квадратният метър стига до 20 евро. В момента в селото има общо 24 легла за настаняване, а нощувката е 10 лева на легло. „Селото се съживява, това е факт. Отремонтирахме всички водоеми, докарахме водоизточници.

В момента чакълираме в махала Маневска, Згуровска и Разванска. Едната е километър, другата е два, а третата е около седем-осемстотин метра. Догодина ще ги запечатаме с асфалт и вече в цялото село улиците ще са добри. Цялата ни вътрешна мрежа е общо 14 километра ", разказва кметът на смолянското село Христо Мусорлиев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...
РП-Пловдив разследва пожара, пламнал в един от най-големите завод...
Мъж влезе с дървен кол у съседи, пратиха го в болница, тръгна си ...
Голям пожар в завод край Пловдив!
Върнаха сутрешната гимнастика в училище на 12 км от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).