Взривиха Търговския център в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:13 / 11.11.2005
1932
Вчера вечерта около 21:50 ч. в търговски комплекс на пл. "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград е избухнало самоделно взривно устройство, съобщава пресцентърът на МВР. Няма пострадали лица. Нанесени са материални щети на три търговски обекта. Разследват РДВР-Пловдив и ДОТИ-МВР. Образувано е следствено дело.

Граждани, станали свидетели на случилото се, са казали, че са видели мъж, който веднага след взрива избягал от площадното ниво над търговския комплекс. При предварителния оглед е установено, че взривното устройство е било пуснато през водосточна тръба, която се намира на площадното ниво - покрив на комплекса, който бил в ремонт.По първоначални данни има счупени витринни стъкла. Днес огледът продължава. Пострадали няма.

В началото търговския център бе концесиониран от частно юридическо лице. След това обаче община Асеновград си върна правата над обекта. На връх Ивановден тази година почти мистериозно в търговския център избухна пожар. Огнеборците едвам потушиха пожара преди да е изпепелил всичко. Пораженията бяха големи. Причините обаче останаха неизяснени.

След няколкомесечен ремонт наскоро той отново заработи. Снощния атентат вече не може да мине за случайност. Инцидентът от вчера повдига отново въпроса дали и пожарът в началото на годината не е бил умишлен.

По информация на гражданин, пожелал анонимност, истината за Търговския център в Асеновград е обществена тайна и като че ли само полицията не знае какво става. Анонимният читател на Plovdiv24.com каза още, че по всяка вероятност бомбата е пусната през вентилационната шахта с цел причиняване на имуществени щети. За момента тази информация не е потвърдена от МВР.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
11.11.2005 ДОТИ оглеждат мястото на взрива в Асеновград
Още новини от Регионални новини:
Разясняват е-досие в Асеновград
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).