Язовир Пясъчник надвиши критичния обем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:49 / 18.03.2006
1503
Започна контролно източване на язовир Пясъчник, съобщиха от Областната служба Гражданска защита в Пловдив. Причина за това са падналите дъждове, които са повишили обема на язовира с над 20 млн. кубика, което наложило старта на източването.

С по 6 кубика в секунда се изтаква язовира в момента. Постепенно скоростта ще бъде увеличена до 10 кубика в секунда, казаха от Гражданска защита. Всички специалисти от “Напоителни системи” са на местата с хидросъоръжения, за да следят и контролират източването. Водите на язовира изтичат от няколко места, за да не се предизвика висока приливна вълна и наводнения. Неколкодневният оглед на съорженията по пътя на водата установи, че трябва да се премахне моста на река Пясъчник край Войводиново и днес започна демонтажа му.

Няма опасност от преливане на река Марица, където отива водата от язовир Пясъчник. Контролното източване е в изпълнение на заповед на министъра на водите и околната среда от преди няколко месеца, с която е определен контролния обем на язовира и при надвишаването му незабавно е разпоредено контролирано източване. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).