Язовирите на Арда се препълват

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:06 / 08.06.2006
1230
Възможно е язовирите на р. Арда да достигнат максималния си обем заради валежите вчера и днес, сочат прогнозите на метеоролозите от БАН. Реките в Рило-Родопската област също значително ще повишат нивата си, предупредиха експертите на екоминистерството.

Специалистите очакваха валежите да достигнат до над 80 л на кв. м по най-високите части на Централна и Западна Стара планина, Пиринска и Санданска Бистрица, в района на Джебел, Кърджали, Крумовград и Кирково.

Нивото на Дунав в българския участък също е повишено, но засега няма данни за критични ситуации. Няма затрудняване на оттичането на реките Искър, Вит и Осъм при устията им заради повишеното ниво на Дунав, уточниха от екоминистерството. С 29 см се е повишило нивото на Дунав при Ново село и до вчера сутринта то беше 636 см. При Видин покачването е 36 см до 670 см. При Лом има повишение с 41 см, при Оряхово - 31 см, при Никопол - 12 см, при Свищов - 7 см, при Русе - 5 см, при Силистра - 11 см. Според прогнозата за водните нива към 9 юни при Русе се очаква повишение с 44 см, а при Силистра - с 18 см.

Министерството на Джевдет Чакъров ще ускори работата по изграждането на три регионални депа, финансирани по ИСПА - в Севлиево, Силистра и Созопол. Предвидено е да се активизира и изграждането на инсталация за изгаряне на отпадъци от лечебни заведения в областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).