За година цената на земята в смолянското село Арда се е увеличила 16 пъти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 08.01.2007
1420
16 пъти се увеличи цената на земята в смолянското село Арда в рамките на една година, съобщи в интервю за радио "Фокус" - Смолян кметът Емил Башев. От 1 лв. на 8 евро се продава вече квадратният метър, но хората все още не са склонни да продават, допълни кметът. Цените на къщите, които преди са се търгували от 5 до 10 хиляди лева, сега са по 40 000 лв. Приготвят се 11 къщи за гости със 120 легла в селото.

"Още в началото на тази година - през месец март, в селото очакваме да започне изграждането на 3 нови семейни хотела", каза още Башев. Пловдивска фирма е закупила общински имот, в който има намерение да изгради 8 къщи в стар родопски стил с каменни зидарии и да оформи цял един квартал в самото село. Инвестицията, която фирмата ще направи, е много голяма и строителството ще започне отново през месец март със строежа на първите 3 къщи.

Друг голям инвеститор е гръцки гражданин от Ксанти, който през месец септември е закупил 3 къщи в селото. Неговата инвестиция е за около 75 хил. лева и смята да направи от къщите семеен хотел. През пролетта ще започне и строежът на друг хотел, който ще е на мястото на бившето ТКЗС, обясни кметът на смолянското село, което се очаква да стане хит в селския туризъм след отварянето на граничния път към Паранести – Гърция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).