За пореден път река Белишка преля и заля моста в град Лъки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:05 / 22.05.2007
2513
За пореден път река Белишка преля и заля моста в град Лъки, който е единствената пътна връзка с Кръстова гора, Държавна дивечовъдна станция „Кормисош" и община Баните. Пред радио „Фокус" - Смолян кметът на община Лъки Тодор Тодоров коментира, че цялото население на Лъки настръхва при всеки дъжд. „Днес на обяд нивото на реката спадна, но в момента отново вали силен дъжд и сигурно до вечерта моста отново ще е залят", каза Тодоров.

Това е трети или четвърти случай на заливане от началото на тази година. Две са причините за заливането на моста, според кмета Тодоров. Едната причина е, че под моста има стар рибарник, който е частна собственост и собственикът отказва да разреши на общинското ръководство да извърши ремонт на съоръжението. „Осигурени са парите, направен е и проект за реконструкция на моста, който да бъде вдигнат с няколко метра, намерихме и фирма изпълнител, но собственикът на рибарника не разрешава да работим", каза Тодоров. По думите му рибарникът е купен преди 15 години от пловдивски бизнесмен, който от тогава не е идвал нито веднъж, а освен това за тези години не е плащал никакъв данък.

Заради честите преливания на реката мостът е в окаяно състояние и дори вече е опасен. Проблем е и непочистеното корито на река Белишка, която при всеки по-сериозен дъжд влачи дървета и клони. Кметът е отправил апел към всички институции, които могат да помогнат, да се реши веднъж завинаги въпросът с моста. „Лично президентът Първанов се запозна с проблема на Лъки по време на посещението му в нашата община, каза Тодоров и допълни, че трябва да се задействат областният управител на Пловдив и директорът на Изпълнителна агенция "Пътища". Този път е важен за развитието на туризма и икономиката на Лъки и ако не се поддържа, сме загинали, категоричен е Тодоров. Освен преливането на реката, след дъждовете има и множество паднали камъни в общината.


Виж коментарите (0)

Още по темата (101):
15.08.2007 Иван Естатиев: Каналите в селата не са чистени поне от 30-40 години
20.06.2007 Етем дава фургони в Гелеменово
19.06.2007 Започва възстановяването на пътищата в Пловдивска област след пороите
14.06.2007 Поройните дъждове от последните дни нанесоха щети върху тютюна в Смолянско
14.06.2007 Абаз: Село Гелеменово е наводнено от непочистеното корито на река Телки дере, а не от напоителен канал на язовир Тополница
13.06.2007 Айдън Абаз дава на прокурор кметицата на Гелеменово
Още новини от Регионални новини:
Община "Родопи" и турската Биледжик официално подписаха договор з...
Пуснаха движението по новия мост над река Марица
Новият мост над река Марица в Пловдивско е готов, днес пускат дви...
Това са всички кандидати за депутати от Пловдив област
Кола се приземи в лозята на Куклен
Отлична новина за селото, в което живеят много богати пловдивчани...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).