Задържаха сводник от Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:01 / 05.03.2010
2428
Пазарджишки антимафиоти задържаха мъж от града, занимавал се със сводничество и трафик на хора. Преди около месец в ТЗ БОП-Пазарджик била получена информация, че С.Н.-38г. от Пазарджик, по-известен като "Сали" се занимава с незаконна дейност. В хода на проведеното разследване станало ясно, че мъжът склонявал жени към проституция, а след това ги трафикирал в страни от ЕС с цел сексуална експлоатация. Събрани са и данни, че в резултат на това той е получил немалко финансови средства, които не са декларирани и са без платени данъци.

В началото на седмицата спецполицаите получили информация, че сводникът се кани да напусне територията на страната. Това наложило те  незабавно да влязат в контакт с колегите си от Главна дирекция "Гранична полиция". Около 03.00 в сряда мъжът бил задържан в района на ГКПП "Кулата" при опит да напусне страната. Малко по-късно е конвоиран и предаден на служителите от ТЗБОП.

Спрямо него са повдигнати обвинения са склоняване към проституция и трафик на хора, а Районната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на ареста му със 72 часа. Внесено е искане до Районния съд в областния град за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража". Работата по документиране на престъпната дейност на С.Н. продължава, води се дознание.

Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш до скоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧС...
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска облас...
Въпреки усилията на пловдивските лекари почина жената, докарана с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).