Заключват шивачки в нелегален цех

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:54 / 08.06.2009
2530
Бизнес дама държи под ключ шивачки в нелегален цех на изхода на асеновградското село Избегли. Работничките се трудят по осем часа на ден на лампи и в помещение със спуснати завеси. Срещу това получаваме жълти стотинки, оплака се една от шивачките, която преди няколко дни напуснала. По думите й надницата за ушиване на панталон е едва 50 стотинки. За изработка на детска пижама се плащало по левче. Толкова струва и дамски елек.

Тарифите са определени от собственичката на фирмата, която от два месеца е обявила цеха за неработещ. Случаят лъсна, след като част от шивачките се оплакали от ниското заплащане в районната инспекция по труда. Експертите отишли веднага на мястото, но заварили цеха заключен. Въпреки това се виждало, че вътре лампите светят. Екип от пожарната също направил безуспешен опит да влезе. Когато огнеборците позвънили на собственичката, тя обяснила, че вратата е заключена, защото фирмата не работи. Според очевидци от съседните цехове обаче там докарвали работничките рано сутрин. По същия начин вечер след работа ги извозвали обратно, като много внимавали някой да не ги забележи.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).