Залесителна кампания – община Асеновград ще раздава фиданки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41
331
Започва приемането на заявления за безплатно предоставяне на растителност от община Асеновград. Условието е гражданите да засадят получените фиданки на обществени места и общински терени – тротоари, паркове, градини и други. Ще бъдат раздадени само широколистни дървета.

Тази година няма да се предоставят цветя и храсти. Заявленията ще бъдат разглеждани от отдел "Зелени системи“. Експертите ще извършват оглед и съответно – преценка дали мястото е подходящо за засаждане на определения вид и брой от дървото, което е заявено.

Срокът за прием на заявления е 25.10.24 г. (петък), включително. Допълнително ще бъде обявена датата и мястото за доставка на одобрените заявки. В кампанията може да се включи всеки, желаещ да допринесе за подобряване на градската среда, като засади дърво. Заявления (в свободен текст) се приемат в "Информационен център“ на община Асеновград – II ет. от централния вход вляво.

Гражданите, които желаят да се включат в залесителната кампания на общинската администрация, следва да упоменат няколко важни неща. В заявлението трябва да се опише мястото, на което ще бъде осъществено засаждането, брой и вид, както и имена и телефонен номер на титуляря, който ще получи дърветата и ще се грижи за тях занапред.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мутренско изпълнение недалеч от Пловдив, шофьор изуми с инструмен...
Жителите на Труд: Линия 1 е единствената възможна връзка с Пловди...
Синът на убития в Пловдивско се закани
Предприемач от Асеновград: Писна ми! Зарязах доходоносния си бизн...
Мъж е убит в село в Пловдивска област
Тежко ранени са две жени при катастрофата на Подбалканския път


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).