Заради милиони борчове фабрика за лютеница до Пловдив отива в историята, цената падна

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (1)
07:19 / 17.07.2024
10183
Частен съдебен изпълнител отново прави опит за продажба на завод за производство на лютеница. Както Plovdiv24.bg Ви информира преди няколко месеца имаше търг за имота заедно със сградата и всички подобрения в нея. 

Публичната продан обаче не завърши с нов собственик. Сега цената на продажбата е паднала с около половин милион лева и вече е близо 3 680 000 лева, намалена от 4,1 млн. лева.

Производственият имот се намира в село Белащица, местност “Бялата пръст" и е с площ 3079 кв. м., от които 1341,84 кв. м. са за двуетажната сградата. Предприятието е с предназначение за преработка на зеленчуци, производство на лютеница, кетчуп и други доматени сосове.

От построяването си до момента фабриката имала няколко собственика. Първият инвеститор е Петя Дурчева, която продава дяловете си на Жана Генчева, а тя на Виолета и Христо Варушеви. В момента собствеността отново е на Жана Генчева.  Върху завода има наложени редица тежести към Българо-американска кредитна банка за 3 028 699 лева, като ипотека със съответните лихви, такси и разноски, както и непогасени задължения към НАП.

Фабриката започва да се строи през 2015 година, като целта е била максимум 675 тона/годишно доматен и пиперков концентрат и 2500 тона лютеница, кетчуп и други сосове. В нея са вложени над 8 млн. лв. европейски средства след спечелен проект от Програмата за развитие на селските райони. Бизнесът обаче замира и дори сградата не е довършена докрай, съответно и производството никога не е започвало.

Въпросната публична продан е поредната и е насрочена за 18 август, а задатъкът е 10% от първоначално обявената цена. През 2022 година предприятието за лютеница пак беше пуснато за продажба, като тогава сумата беше 4,6 млн. лева. Желаещите могат да направят и оглед след предварително записване при частния съдебен изпълнител Мариана Кирова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...
Казаха колко време за реакция са имали загиналите пилоти
Патриарх Даниил отправи съболезнования към семействата на загинал...
Намериха черната кутия на разбилия се край Граф Игнатиево самолет...
Кметът на Кричим отправи официално предложение до кмета на Пловди...
Двама шофьори са в болница след челен сблъсък край Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).