Затвориха 12 сметища, само две остават работещи в областта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:16 / 28.07.2009
945
Със заповед на директора на РИОСВ-Пловдив от 16 юли прекратиха дейността си 12 общински депа за твърди битови отпадъци - Съединение, Раковски, Садово, Брезово, Сопот, Куклен, Калояново, Хисар, Кричим, Перущица, Първомай, Стамболийски. В Пловдивска област остават функциониращи две депа - Карлово и Цалапица, които ще обслужват всички останали общини. Депото на община Асеновград е с удължен срок на дейност - до изграждане на ново регионално депо.

В депото за битови отпадъци - Карлово ще се извозват отпадъците на общините Карлово, Хисар, Сопот. Останалите общини ще извозват отпадъците си на депото край Цалапица. В това депо ще се извозват и отпадъците на населените места от общините „Марица" и „Родопи". Община Калояново ще извозва и на двете депа.

Закритите сметища трябва да бъдат рекултивирани като тази дейност е задължение на кметовете на общините. Тяхно задължение е и изпълнението на плановете за управление на общинските депа според изискванията и сроковете на Наредбата за експлоатация на депата. Тези планове са представени от всички общини в областто в РИОСВ през 2005 г., в Наредата е посочен и крайният срок за закриването на сметищата - 16 юли 2009г.

Източник: ПОТВ


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).