Завърши почистването на Роженските поляни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:56 / 17.08.2006
973
Тази сутрин екипите на общинското звено „Чистота” в Смолян завършиха почистването на Роженските поляни, където на 12 и 13 август се проведе Националният фолклорен събор „Рожен 2006”. Утре кметската управа на общината ще се срещне със собствениците на частните имоти, за да им ги предаде в идеален вид и да им благодари, че ги преотстъпиха безвъзмездно за провеждането на най-голямото фолклорно събитие на годината.

Церемонията по сдаването на почистените поляни е от 11,30 часа на Рожен, след което частните стопани са поканени на пикник с пататник, клин и айрян.

На срещата с жителите на село Соколовци ще присъстват и членове на Обществения съвет по организацията и провеждането на събора. Като защитници на гражданските интереси, те трябва да гарантират, че честните имоти се връщат във вида, в който бяха преотстъпени на кметската управа.

Споразумението да се ползват 700 дка от Роженските поляни за фолклорното надпяване бе постигнато в края на юли, когато кметът на Смолян и председател на Организационния комитет Дора Янкова се срещна с жителите на с. Соколовци и се договори с тях косенето и балирането на сеното да е за сметка на организаторите, а сушенето да се извърши от частните стопани.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...
Mоторист е загинал на място след катастрофа край Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).