Желаещите да строят крематориум край Куклен свалиха маските, трошат бариера

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
21:04 / 19.02.2018
9216
Желаещата да строи крематориум на територията на община Куклен фирма "Фундамент" ООД прави всичко възможно през последните две седмици да заблуди кукленци, а и жителите на населените места наоколо, че се е отказала от инвестиционните си намерения.
Изключително голяма помощ в тези си действия "Фундамент" ООД получава от низвергнатата кметица на Куклен Мария Белчева. Очевидно е, че двете страни играят в комбина в опит да убедят кукленци, че крематориум няма да има.

Още в началото от Plovdiv24.bg съзря, че това е опит да се замажат очите на хората именно с цел проектът в крайна сметка да се реализира.

В статия преди няколко дни ви информирахме, че реално проектът е спрян, защото от КЦМ сложиха бариера и ограничиха достъпа до обекта на "Фундамент" ООД, който се осъществяваше през частен път, собственост на КЦМ. Тогава в писмо, разпространено чрез община куклен, от инвеститора заявиха, че се отказват от проекта и желаят да им бъде даден достъп до обекта. От общината могат да гласуват обходен път на фирмата.

Още тогава написахме, че подозираме, че зад демонстрирания отказа "Фундамент" ООД се опитва, с помощта на общината и кметицата Белчева, да си осигури алтернативен път, за да възобнови инвестиционните си намерения. Разкритията ни изнервиха участниците в заверата и те започнаха да си изпускат нервите.

През уикенда представител на "Фундамент" ООД се е опитал собственоръчно да строши бариерата на КЦМ. За инцидента е съставен протокол от полицията.

Тази проява на агресия и пресоляването на "отказа" в медиите по никакъв начин не прилича на действия на отказал се инвеститор.

В обръщението си до общината и общинския съвет инвеститорът се изразява по начин, позволяващ му да се измъкне от примката на общественото недоволство при първа възможност за това - стига да си осигури законни документи за това от РИОСВ и община Куклен. На по-внимателните читатели не могат да не направят впечатление фразите, че нови действия към реализация на инсинератора няма да се предприемат в точно определен имот, а не по принцип в землището на Куклен, както и че инвеститорът се отказва от действия по незаконната реализация на съоръжението! Всъщност спорът е за законното му строителство и експлоатация, тъй като при незаконно реализация, инсинераторът така или иначе не може да заработи!


Plovdiv24.bg ще продължи да следи изкъсо темата и действията на кметицата Мария Белчева и ще ви информира, ако се предприемат каквито и да е действия за осигуряване на достъп до обекта на "Фундамент" ООД и рестартирането по този начин на проекта. Ще запознаваме кукленската общественост с името на всеки един служител на община Куклен, който съдейства за осигуряването на достъп на "Фундамент" ООД.


Виж коментарите (2)

Още по темата (26):
14.02.2022 Дядо Николай за крематориумите: Изгарянето на човеци е поругаване на Бога!
13.01.2021 Крематориумът пак изпуска черен пушек!
11.01.2021 Няколко възможни причини за черния дим от комините на пловдивския
крематориум
11.01.2021 Проверяват крематориума в Пловдив
11.09.2020 Няма да има крематориум в Куклен
09.07.2020 Сигнал: Инвеститор иска да прави нов крематориум в Пловдив
Още новини от Регионални новини:
Завод за кроасани в пловдивско село отива в историята, търсят му ...
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила ...
Последната информация от полицията за пожара на АМ "Тракия"
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Печеливш доскоро месокомбинат и месарница отиват в историята, ЧСИ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).