ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Жителите на Кръстевич: Община Хисаря е забравила за хората по селата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:54 / 12.10.2023Коментари (0)3896
"И през тази кампания ще дойдат и ще ви кажат, че има пуснати проекти, с които да се разреши проблемът с безводието в село Кръстевич. Но да знаете, че ще ви излъжат! Да, има проекти, единият е пуснат предизборно, два дни преди старта на предизборната кампания – на 25 септември, но изрично е записано, че няма финансиране. В другият, за който офертите се отвориха вчера, и който е на обща стойност над 3 000 000 лева, финансирането за Кръстевич е само 227 000 лева. Така че всичко е предизборна пушилка и поредно доказателство, че за управляващите общината, какво се случва в Кръстевич, не представлява интерес.“, така отговори на въпросите на жителите на селото Пенчо Шапков, водач на листата на БСП с България с номер 1 в бюлетината. По време на срещата с хората в средногорското село кандидатите за общински съветници и кандидатът за кмет на общината Ива Вълчева повече от два часа отговаряха на въпроси, свързани с инфраструктурата, осветлението, сметосъбирането, образованието и горския фонд.

"За мен не е учудващо, че сте гневни, че въпросът къде свършва община Хисаря го чувам за пореден път, както и твърдението ви, че общината е мащеха за хората в селата. Познавам добре проблемите ви, идвала съм десетки пъти в селото ви и сърцето ме боли, че отново ви намирам в същото положение, както и преди години. Но на 29 октомври можем да променим това. Ние, и общинските съветници, и аз като кандидат за кмет на общината имаме програма, чиято визия е изцяло съобразена с проблемите в общината. Защото сте прави, когато казвате, че не знаете какво се случва в общината – затова ние ще направим ежемесечни приемни и по места, и в общинска администрация. Защото това е Откритото управление. Имаме план за приоритетните за разрешаване проблеми- това е Отговорното управление. Имаме готовност за разрешаването им, стъпка по стъпка и това е Ефективното управление.“, така Ива Вълчева отговори на питанията какви са вижданията и за управление на общината.

В експозето си тя представи и други акценти – изработване на ремонтен календар за града и селата, на база обективни данни, позволяващ не само дългосрочното планиране, но и във всеки бюджет да се предвиждат ремонтните дейности за обектите в най-тежко състояние. Подобряване на транспорта, като за целта ще бъде изградено и общински предприятие "Транспорт“, което да извършва допълнителни превози.

Ремонт на читалището в Кръстевич и грижа за хората в селото бе ангажимента на кандидата за общински съветник Минка Димитрова. Тя е и председател на читалищното настоятелство на НЧ "Страхил“ и в годините е основен двигател за неговото развитие. Хората са в центъра на нашата програма, споделиха в разговор и останалите кандидати за общински съветници.

Те очертаха предложенията на БСП за България в социалната сфера- достъпно здравеопазване- лекарска практика във всяко село, развитие на аптечната мрежа- откриването на нови аптеки и създаването на мобилни в селата. Виждането си за развитието на програмата Социален патронаж представи Таня Марковска, която е трета в листата. Общински съветник и в изминалия мандат, младата майка сподели колко време и хората, и съветниците от БСП са настоявали да се запази общинската кухня, доставяща топъл обяд на възрастни и в детските градини. "Управляващото мнозинство не се вслушаха в гласа ни.

Днес разбрах, че обещавали да се поправят, но къде бяха, когато майките протестираха пред Общински съвет.?“, попита риторично Марковска. Затова тя обеща, че ще бъде възстановена общинската кухня, за да не се случва, както на нея да върнат дете от детска градина, защото нямало заявена храна.

На срещата бяха представени и част от хората от листата на БСП за България, с номер 1 в бюлетината – Мария Шаралиева, Цветозара Данчева, Минка Макавеева, Пенка Рахова и Радослав Мишин, кандидатът за кмет на Старосел- Иванка Шивачева и управляващият втори мандат близкото село Красново и кандидат за трети Цвятко Истилянов. Предизборната среща завърши топло с изпълнение на самодейците от читалището, които изпяха няколко песни, подготвени специално за срещата.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пловдив - с най-мръсен въздух в ЕС
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: