Зъболекар потърси полицията след посещение на безскрупулен пациент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:02 / 14.10.2023
10272
Районна прокуратура – Пловдив съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо И.В., на 24 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 11.10.2023 г., в Карлово е отнел портмоне със сумата от 1300 лева от 28-годишен мъж.

Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано  по чл. 196 ал.1 т.1 вр. чл.194 ал.1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 11 октомври в Карлово И.В. посетил зъболекарския кабинет на пострадалия 28-годишен мъж. След като му била извършена манипулация, той обяснил, че нямал пари да плати и ще изчака навън, за да му донесат.

През това време зъболекарят излязъл за кратко до автомобила си. И.В. използвал момента и влязъл в помещението. Там се намирал друг пациент. Съобщил, че зъболекарят го бил изпратил, за да вземе и занесе портмонето му.

Портфейлът, в който имало 1300 лева, бил поставен на едни от шкафовете. И.В. го грабнал и избягал навън. Подаден е бил сигнал в полицията, като за три часа И.В. е бил установен от полицейски служители от РУ на МВР – Карлово. 

Той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, внесено е било искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него, което е уважено. И.В. е осъждан.   

Определението на Районен съд – Карлово подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Известни спортисти и ученици се включват в благотворителната камп...
Ужасен сблъсък на един от най-опасните пътища, свързващ Пловдив с...
Голямо пловдивско село е едно от малкото места у нас, където се о...
В пловдивско село направиха първа копка за нов водопровод
Човек на Слави Трифонов стана заместник-кмет в община "Родопи"
Ремонти на тротоари и обособяване на нова търговска зона в "Запад...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).