Звездите на джаза свирят в хотел "Смолян"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:45 / 17.07.2006
847
Български и чуждестранни джаз-музиканти ще покажат виртуозни импровизации на пет поредни джем-сешъна в хотел “Смолян”. Те са част от програмата на Международния етно-джаз фестивал, който се организира за първи път в Смолян и ще продължи от 18 до 22 юли.

На него ще свирят изпълнители от България, Турция, Холандия, Италия, за да покажат търсенията си за обединяване на джаза с етномузиката от различни страни. На сцената в Амфитеатъра ще излязат Йелдъз Ибрахимова, която ще представи специалната си програма „30 години на сцената”, група АКАГА, Димитър Льолев, италианецът Ливио с 12-членен бенд, холандското трио Trio C tot de derde – цигулка, кларинет и акордеон, Стоян Янкулов и Елица Тодорова, чиито първи албум “Drumboy” бе обявен за сензация и др.

Хотел “Смолян” е сред спонсорите на проявата и предоставя фоайето си за джем-сешъни, след мероприятията в официалната програма на фестивала. Подкрепихме идеята, защото един от нейните акценти е да покаже красотата, силата и богатото наследство на Родопите, а това е част от смисъла и на нашия проект “Орфей”, обясни Мариана Николова от компания “Съединение” - собственик на хотела в Смолян.

Фестивалът, който ще се провежда всяко лято, ще стимулира развитието на туризма в региона, смятат организаторите от фондация “July Jazz”. Техни партньори са община Смолян, Институтът за поведенчески и мотивационни практики и Родопският драматичен театър “Николай Хайтов”. В съпътстващата програма са включени следобедни джаз кафета, прожекция на филма “Музиката на Истанбул” и фотоизложби, които също ще бъдат разположени в хотел „Смолян”.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Ученици откраднаха от автосалон мотор за 20 000 лева...
29-годишна е шофирала колата, полетяла от Асеновата крепост
Жители на пловдивско село блокираха пътя за Карлово
Кола "полетя" от Асеновата крепост, шофьорът оцеля по чудо
Едно от най-големите и близки до Пловдив села обмисля да се отдел...
Загиналият моторист е на 21 години, пътят Кричим-Девин е затворен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).