Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проектират физкултурен салон и надстройка на ОУ "Душо Хаджидеков"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:33 / 27.07.2009Коментари ()3607
© Plovdiv24.bg
След многократни искания, както и внесено предложение до Общински съвет - Пловдив от Кмета на район "Централен" - г-жа Райна Петрова започва процедура за проектиране на физкултурен салон и надстройка на ОУ "Душо Хаджидеков". Четири от общо 16 общински училища на територията на района са без физкултурни салони. Занятията на учениците по физическо възпитание и спорт се провеждат в пригодени за целта класни стаи. В тази връзка започва проектиране на физкултурен салон и надстройка на сградата на ОУ "Душо Хаджидеков".

Пълняемостта на училището с всяка изминала година нараства и е невъзможно да бъдат обхванати учениците, желаещи да се обучават в цитираното училище и така все повече се чувства недостиг от класни стаи. Част от обучението е изнесено в пристройки в училищния двор, което също е предпоставка да бъде затруднен учебно-възпитателния процес. Напливът от ученици за ОУ "Душо Хаджидеков" през последните години лавинообразно расте. За учебен процес се използва и помещение в училищния двор без санитарни възли и топла връзка с основната сграда. Занималнята на учениците от І клас се провежда жилищна сграда, която през изминалата зима беше с проблем и създаваше опасност от падащи парчета мазилка.

Кметът на район "Централен" получи упълномощителна заповед за провеждане на процедура по Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки /НВМОП/ от Кмета на Община Пловдив - г-н Славчо Атанасов, благодарение на която е възможно да бъде извършено проектирането. Със Заповед на Кмета на Община Пловдив е упълномощена г-жа Райна Петрова - Кмет на район ,,Централен" да сключи последващ договор с участника в процедурата, избран за изпълнител.

Това е първата стъпка към подготовката за последващи действия по изграждането на физкултурен салон и надстрояване на училищната сграда на ОУ "Душо Хаджидеков". Предварително от администрацията на район "Централен" бяха изготвили скици-предложения за възможностите за ново застрояване и надстрояване с определени квадратури и необходимите средства за проектиране на технически и работни проекти по всички части, както за ОУ "Душо Хаджидеков", така и за останалите три общински училища на територията на район "Централен".

Предстои да се търси финансиране за проектиране на физкултурни салони и за останалите три училища на територията на район "Централен" - ОУ "Г. Бенковски", ОУ "Екзарх Антим І", СОУ "Л. Каравелов".


Мащабни ремонти в ОУ "Душо Хаджидеков"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Proektirat-fizkulturen-salon-i-nadstroika-na-OU-Dusho-Hadzhidekov-102184
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.