Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Затвориха 12 сметища, само две остават работещи в областта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:16 / 28.07.2009Коментари ()945
© Plovdiv24.bg
Със заповед на директора на РИОСВ-Пловдив от 16 юли прекратиха дейността си 12 общински депа за твърди битови отпадъци - Съединение, Раковски, Садово, Брезово, Сопот, Куклен, Калояново, Хисар, Кричим, Перущица, Първомай, Стамболийски. В Пловдивска област остават функциониращи две депа - Карлово и Цалапица, които ще обслужват всички останали общини. Депото на община Асеновград е с удължен срок на дейност - до изграждане на ново регионално депо.

В депото за битови отпадъци - Карлово ще се извозват отпадъците на общините Карлово, Хисар, Сопот. Останалите общини ще извозват отпадъците си на депото край Цалапица. В това депо ще се извозват и отпадъците на населените места от общините „Марица" и „Родопи". Община Калояново ще извозва и на двете депа.

Закритите сметища трябва да бъдат рекултивирани като тази дейност е задължение на кметовете на общините. Тяхно задължение е и изпълнението на плановете за управление на общинските депа според изискванията и сроковете на Наредбата за експлоатация на депата. Тези планове са представени от всички общини в областто в РИОСВ през 2005 г., в Наредата е посочен и крайният срок за закриването на сметищата - 16 юли 2009г.

Източник: ПОТВ



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zatvoriha-12-smetishta-samo-dve-ostavat-raboteshti-v-oblastta-102378
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.