Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
481 000 лв получи Пловдивска област за наводненията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:41 / 20.09.2005Коментари ()864
481 хиляди лева е отпуснал Националният кризисен щаб на Пловдивска област на заседанието си на 9-ти септември - съобщи управителят й Тодор Петков. Поисканата сума е на стойност 8 милиона и 900 хиляди за наводненията през юли и август. Получените средства са трети транш като предишните суми са приблизително на същата стойност.
Средствата са недостатъчни, но ще продължим усилията за търсене на финансиране и преодоляване на щетите, каза инж. Петков.

На пресконференция днес той представи четиримата си заместници. Николай Хдажиев, който ще бъде втори мандат вицеобластен управител е с ресор “Администрация и финанси”. Меглена Русинова, която също запазва поста си, ще продължи да отговаря за координирането на регионалните програми и планове в Южен централен Район.

Найден Найденов - досегашен председател на Общински съвет - Карлово поема управлението на държавната собственост, регионалното развитие и транспорта в областта. Четвъртит заместник - областен управител - Осман Тунджай ще отговаря за евроинтеграцията и административния контрол.

Като приоритет номер 1 за новия управялващ екип Тодор Петков определи преодоляването на щетите от последните наводнения.

Информацията е предоставена от радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/481-000-lv-poluchi-Plovdivska-oblast-za-navodneniyata-10596
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.