Ресторантьорите недоволстват за поредното задължение в условията на криза | ||||||
| ||||||
Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена и непакетирана храна, ще трябва да я етикетират с подробна информация. Подобно изискване ще има и към доставките за вкъщи, пише "БНР". Етикетите трябва да съдържат данните на фирмата, приготвила храната, срок на годност, съставки, алергени, подсладители, кофеин. Как приемат собствениците поредното задължение в условията на криза? Марин Сотиров коментира: "Това ни отдалечава изключително много от истинската дейност на заведението: да приготвя храна, да доставя храна, да забавлява клиентите. При по-големите заведения и вериги има назначени хора, които се занимават само и единствено с това“. И сега в менютата се отбелязва наличието на алергени в храната. Подробните етикети ще се поставят и при консумация на място, но ако клиентът я поиска. |
Още по темата: | общо новини по темата: 17090 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2849 ] следващата страница |