Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Евакуираха жителите на с.Дълго поле в Костенец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:39 / 24.09.2005Коментари ()1038
Хората, чиито жилища бяха разрушени от водата в село Дълго поле са евакуирани в Костенец и в лечебно училище в Хисар. 60 роми са настанени в двете бази , останалите пострадали от останаха да отводняват и почистват домовете си . От водната стихия бяха разрушени изцяло 70 къщи, а други пострадаха частично, предаде радио Пловдив.

В момента приключва отводняването на селата Дълго Поле и
Ръжево, които пострадаха най-много от водната стихия. Кризисното положение в община Калояново няма да бъде отменено, докато не бъдат преодолени последствията -съобщи кметът Александър Абрашев. Той отново призова държавните институции да осигурят 72 фургона, в които да бъдат настанени хората, пострадали от бедствието.

Както Plovdiv24.com вече писа, късно снощи бе отменено кризисното положение в община Марица, където в резултат на наводненията от последната седмица пострадаха хора от селата Динк и Калековец. Динк е другото село, където се наложи евакуация на хора, след като водата заля къщите им. В момента за 50 души БЧК осигурява храна и вода. Навсякъде в засегнатите от проливните дъждове населени места се раздават и дезинфектанти.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Evakuiraha-zhitelite-na-sDulgo-pole-v-Kostenec-10682
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.