Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поискаха намаляване на автобусните линии в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:23 / 01.12.2021Коментари ()6251
© Plovdiv24.bg
"Фактологическото състояние на обществения градски транспорт в Пловдив е, че той е изцяло частен, нередовен, с лошо обслужване, злоупотребяващ с публични средства и обект на проверка от прокуратурата. Темата е гореща за настоящия кмет Здравко Димитров (ГЕРБ), тъй като прокурорската проверка, бе придружена и с арести на директора и гл.счетоводител на ОП "ОКТ".

Отговорът на кмета е създаване на ново ОП "Екобус", с чиято функция и цели днес общинските съветници (поне тези, които проявихме интерес), бяха запознати на проведената среща. Принципно създаването на подобно дружество е стъпка в правилната посока, макар да стана ясно, че има огромна съпротива от частните превозвачи за създаването на подобно дружество.

Тук изникват съмненията дали представянето и създаването на подобно дружество, не е просто прехвърляне на горещия картоф за следващия мандат. Идеята на кметската администрация е дружеството да кандидатства по програми, които още не са отворени. Другата идея е да се създадат 2 нови автобусни линии, които да обират ученици и студенти.

Т.е. да не се засягат частните интереси. Поради тези причини, ясно заявих на проведената среща на кмета Здравко Димитров и зам-кмета Тодор Чонов, че е необходимо намаляване на настоящите 29 автобусни линии в Пловдив. Поне 4-5 от тях са излишни, поради дублиране на маршрутите, които бяха създавани през годините в частен интерес.

Необходимо е новото общинско двужество, да има ясна цел и задача, да измести поетапно частните превозвачи, по реда на изтичане на д
©
оговорите им. В противен случай, оставаме заложници на бизнес и лобистки интереси. Ще подкрепя създаването на подобно дружество, тъй като без него нямаме инструмент за кандидатстване по европейски програми, но ще настоявам в кратки срокове, за ясни ангажименти за цялостно превръщане на автобусния транспорт в общински.

В противен случай, подобно дружество би било само генератор на административни разходи, което да затвори устите на малцината критикуващи административната немощ и бездействие, за да осигурят безметежно протичане на оставащите 2г. от мандата на Здравко Дицитров, по темата градски транспорт. На картинката, влезлите и излезли в Пловдив автомобили, за месец октомври т.г. през всички входно-изходни артерии", обясни общинският съветник Слави Георгиев.


Още по темата: общо новини по темата: 84
01.08.2024 »
18.07.2024 »
16.06.2024 »
18.05.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Poiskaha-namalyavane-na-avtobusnite-linii-v-Plovdiv-1165693
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.