Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ректорът на МУ Пловдив: Всички болни са равни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:03 / 11.11.2005Коментари ()1112
Подкрепям предприетите действия от министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, включително – и мерките за финансово оздравяване на някои лечебни заведения. Тази моя позиция беше изразена и днес в Пловдив на пресконференция, каза ректорът на Медицинския университет в Пловдив доц. д-р Георги Паскалев. “Всички болни са равни в заболяването си”, каза още доц. Паскалев. По думите му “ако едно дете е болно от бронхопневмония и се лекува в болница с лоши битови условия и с некачествени лекарства, това е престъпление!”.

Ректорът на медицинския университет в Пловдив коментира още, че другите болници не си позволяват такива харчове като тези, които бяха оповестени след приключилата финансова проверка на няколко здравни заведения. Знам, че тази болница – “Света Екатерина”, както и кардиохирургията въобще, са важни, но все пак – всички трябва да се съобразяваме с това какви са възможностите. Не може да направим две елитни болници, а всичко останало в държавата да бъде на лошо ниво.

“Всеки би искал да работи максимално комфортно, с всички възможни условия, но на този етап такива са възможностите на държавата. И не бива да се правят конфликти от това”, завърши доц. д-р Георги Паскалев. Информацията е на <а href=http://www.focus-news.net target=_blank>focus-news.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rektorut-na-MU-Plovdiv-Vsichki-bolni-sa-ravni-12033
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.