Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха бивш заместник кмет на Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:38 / 25.11.2005Коментари ()1725
©
Пловдивският окръжен съд осъди на една годна и шест месеца условно с четири години изпитателен срок Самуил Бумбаров /42 г./. Подсъдимият е лишен от правото да заема ръководна длъжност в структурата на местната и държавната администрация за срок от две години и шест месеца.

Той беше признат за виновен в това, че на 14.03.2001 г. в гр. Асеновград в качеството си на длъжностно лице – Заместник - кмет на Община Асеновград е превишил властта и правата си, като с писмо е възложил да се извърши демонтаж на съоръжение /бивш склад – метална конструкция/, намиращо се в района на Животинския пазар, представляващо навес, собственост на “ Ира 92 “ ЕООД, търговско дружество с 100 % държавно участие с принципал Министерство на икономиката, без да е оправомощен затова, с цел да набави облага за “Вест – Сервиз“ ЕООД и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 11 570 лв. за “Ира 92“ ЕООД.

През 2001 г. Самуил Бумбаров изпълнявал длъжността заместник – кмет на Община Асеновград. С писмо от 14.03.2001 г. на основание чл. 44, ал.1, т.4 и 8 от ЗМСМА и във връзка с преустановяване на разграбването на имущество и предотвратяването на авария, възложил на “Вест – Сервиз“ ЕООД гр. Пловдив да извърши безвъзмездно демонтаж на съоръжение /бивш склад – метална конструкция/, намиращо се в района на Животинския пазар, представляващо навес. Указал същото да се съхрани на отговорно пазене в охраняем склад но дружеството до приключване на процедурата по възстановяване на собствеността.

Собственикът на “Вест – Сервиз“ организирал демонтажа на конструкцията.

На 23.03.2001 г. управителят на “ Ира 92 “ ЕООД гр. Пловдив, чиято собственост е терена и металната конструкция, посетил имота. Виждайки товаренето на последните метални елементи от съоръжението, той сезирал РПУ Асеновград. Изпратените на място полицейски служители установили самоличносттта на лицата, имащи отношение към случая. След проверка било установено, че Бумбаров не е разполагал с правомощия да се разпорежда и управлява държавна собственост. Касае се за имущество, включено в капитала на търговското дружество“ Ира 92 “ ЕООД с 100 % държавно участие с принципал Министерство на икономиката. Той е органът, който упражнява правата на едноличния собственик на капитала. Възлагайки демонтажа на съоръжението, подсъдимият е превишил властта и правата си, като е причинил значителни вредни последици на търговския субект. В резултат на тези негови действия се е облагодетелствало друго търговско дружество -“ Вест – Сервиз “ ЕООД.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Osudiha-bivsh-zamestnik-kmet-na-Asenovgrad-12402
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.