Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Презентация на AIESEC в пловдивския Панаир
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:03 / 07.12.2005Коментари ()2905
©
Днес от 16 часа в зала „Пресклуб” в Конгресния център на Международен панаир Пловдив ще се проведе презентация, в която AIESEC ще представи проекта си пред компании от Пловдив и региона. Всички заинтересовани фирми са поканени да участват в това събитие, за да могат да получат подробна информация. Работата и парньорството с AIESEC са инвестиция, която неминуемо дава плодове - както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

AIESEC е най-голямата международна, неправителствена, независима, образователна, изцяло управлявана от студенти организация с нестопанска цел. Глобалната мрежа на AIESEC обединява повече от 800 университета в 91 страни и територии по целия свят. В нея членуват над 30 000 студенти и наскоро завършили млади хора, които имат интереси в областта на обществените науки, управлението и бизнеса.

Локалната секция на AIESEC в Пловдив е разработила проекта “Business Development”, който цели да повиши конкурентноспособността на компаниите от Пловдив и региона във връзка с присъединяването на България към Европейския съюз. Евроинтеграцията налага промени, които могат да бъдат както заплахи, така и възможности. Чрез “Business Development” AIESEC подава ръка на бизнеса като предлага квалифицирани кадри, които да помогнат на компаниите да повишат знанията си за Европа.

На България й предстои да се присъедини към Европейския съюз и следователно е задължена да въведе и използва съответните норми и стандарти, на които трябва да отговаря всяка една страна членка. Това е свързано с голяма доза несигурност за бизнеса, поради икономическите и пазарни промени, които ще последват. С наближаване на датата за присъединяване, въпросът “Ще могат ли българските компании да устоят на конкурентния натиск?” придобива все по-голяма актуалност. В град Пловдив е налице остър дефицит на квалифициран човешки ресурс, който да притежава необходимия опит, за да се постигне успешно адаптиране на компаниите към новите изисквания и предизвикателства на пазара. Като глобална организация, натрупала повече от 50 години опит в международния обмен на млади специалисти, AIESEC предоставя на компаниите в Пловдив и региона едно уникално и същевременно изгодно за фирмите решение, каквото е проектът “Business Development”.

Организацията може да предостави млади специалиалисти от чужди страни, които познават трудностите и предизвикателствата, свързани с членството в Европейския съюз. Те могат да работят върху съставяне на анализи за европейските изисквания и закони, както и върху разработване на икономически и маркетингови стратегии за българския и европейския пазар. По такъв начин AIESEC цели да подпомогне темпа на икономическо развитие на фирмите в Пловдив и региона, за да може да градът да се възползва максимално от възможностите, които Европейският Съюз предлага.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prezentaciya-na-AIESEC-v-plovdivskiya-Panair-12653
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.