Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Възстановяват площадки за масов спорт в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 11.12.2005Коментари ()1075
©
10 000 лв. предоставя Община Пловдив по разпореждане на кмета Чомаков за възстановяване на три площадки за масов спорт в район “Северен” (на ул. “Седянка”, ул. “Иван Рилски” и ул. “Гонда вода”).

Средствата са осигурени по местната програма за борба с кучешката тения. Програмата се разработва на основание на Националната програма до 2008 г. за контрол на тази болест. С отпуснатите средства до пролетта ще бъдат подсилени и освежени огражденията на площадките, с цел предотвратяване на достъпа на скитащи и домашни кучета до местата за отдих и спорт. Ще се обновят и спортните съоръжения.

До края на годината, отново във връзка с борбата с ехинококозата, ще бъдат доставени и монтирани кошчета за събиране на кучешки екскременти, оборудвани с хартиени торбички и лопатки, които да улеснят собствениците на домашни кучета при тяхното разхождане. Експериментално тези съдове ще бъдат поставени в новообособения терен за свободно разхождане на домашни кучета в парк “Рибница” – район “Северен” и в Цар Симеоновата градина в район “Централен”.

Местната програма предвижда до 2008 г. да бъдат обособени и оборудвани такива места за свободно разхождане на домашни кучета и във всички други райони на града.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vuzstanovyavat-ploshtadki-za-masov-sport-v-Plovdiv-12751
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.