Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БТК осигури 67.42 % цифровизация на големите 27 града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 15.12.2005Коментари ()1591
Българската телекомуникационна компания (БТК) представи в Комисията за регулиране на съобщенията доклад за степента на цифровизация в България за 2005 година. Според доклада, страната ни вече е постигнала поетите за 2005 година ангажименти за цифровизация. Чрез инвестициите на БТК за една година беше постигнат значителен ръст на цифровизация за цялата национална телекомуникационна мрежа в България. Към момента 45,06% от националната телекомуникационна мрежа е цифрова. За Пловдив процентът на цифровизация е вече 74.29%
при договерени с ЕС 60%.

“Тези клиенти вече могат да използват предимствата на модерната цифрова технология благодарение на инвестициите, които компанията ни е направила в цялата страна”, заяви Денис Уолах, Главен изпълнителен директор на БТК. “Като отговорна компания, БТК и занапред ще продължава да изпълнява програмата си за модернизация, за да може хората да ползват лесно, бързо и удобно най-съвременните услуги, а бизнесът да има по-добри условия за развитие”, добави той.

Едно от основните предимства на цифровата мрежа е премахването на така наречените “дуплекси”, при които два абоната с различни номера са свързани един към друг и не могат да говорят едновременно. Също така грешните свързвания или разпадането на връзката е значително по-рядко при цифровите линии. Клиентите на БТК могат да ползват и допълнителни услуги, като показване на номера на търсения (CLIP) и търсещия (CLIR), пренасочване на обажданията към друг номер, изчакване на повикването и разговори в група от фиксирани телефони, широколентов БТК ADSL и много други.

Изискванията на ЕС поставят цели както за общия процент на цифровизация за страната, така и за нивото на цифровизация в 27 български града, в които е съсредоточено около 90% от българското население. Към момента нивото на цифровизация в тези градове е над 67%. БТК приключва проектите си за всеки от тези градове, които включват доставка и инсталация на ново оборудване, тестове и прехвърляне на аналоговите абонати.

В процеса на цифровизация БТК премахна по-голямата част от старите аналогови централи и инсталира нови възли за достъп на потребителите. Това позволява предоставянето на всички услуги на българския телеком през единна национална мрежа. По този начин потребителите ще ползват много по-качествени, по-бързи и по-достъпни услуги. БТК модернизира активно мрежата си, за да отговори на нарастващото потребление и нуждата от комуникации на българския бизнес и българското общество. Навлизането на новите технологии ще позволи на всички потребители да надграждат услугите, които ползват.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/BTK-osiguri-6742-cifrovizaciya-na-golemite-27-grada-12887
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.