Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Още 15 заразени с хепатит в Пловдивско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:49 / 22.12.2005Коментари ()1239
©
15 нови случая на вирусен хепатит са регистрирани през седмицата в Пловдивски регион, информират от Районната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве. 6 деца на възраст от 5 до 18 години и един възрастен са настанени в Инфекциозната клиника на Университетската болница в Пловдив. Всички те са от ромски произход и живеят на една и съща улица в Пловдив.

Две от децата учат в основното училище "Йордан Йовков", където са предприети профилактични мерки. През седмицата са се разболяли от хепатит и 5 деца от село Кадиево. Две от тях учат в специализираното училище Стефан Караджа в Пловдив. От РИОКОЗ днес и утре ще изследват всичките 50 контактни съученици на болните и ще извършат пълна децинфекция на общежитието и учебните стаи.

През седмицата 3 нови случая на жълтеница има открити в село Искра, и по един в Перущица и в село Калековец, като отново болните са роми. Д-р Кунчева припомни че за да се ограничи епидемията, трябва болните и семействата им да спазват строга лична хигиена. Тя уточни че след предпиетите спешни мерки в Асеновград и Ягодово ситуацията е овладяна и няма нови заразени.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oshte-15-zarazeni-s-hepatit-v-Plovdivsko-13070
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.