Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдив съставиха "Визитната картичка на българските региони"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:30 / 27.12.2005Коментари ()1167
Готови са материалите, които ще представят шестте планови региона на България пред Европейския съюз (ЕС). Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова на провеждащата се в Пловдив конференция “Визитна картичка на регионите на България. Материалите представляват географски карти, на които са отбелязани културно-историческите забележителности на страната, и рекламни брошури. Те ще бъдат разпространявани в институциите на ЕС, в посолствата в България на страни-членки на съюза, в офисите на частни фирми и т.н.

Изготвянето на “визитната картичка на българските региони” ще струва 37 500 лева, съобщи експертът от Министерство на регионалното развитие и благоустройството Ирина Захариева. Средствата се осигуряват по Комуникационната стратегия за присъединяване на България към ЕС. Плановете за развитие на българските региони ще се подготвят всяка година. Те имат за цел България да получи по-голяма международна подкрепа за членството в ЕС.

Според зам.-министър Искра Михайлова това ще подпомогне сближаването на родните региони с тези на Евросъюза. Тя бе категорична, че все още предстои много работа за усвояването на средствата по оперативната програма на ЕС за регионално развитие. Информацията е на радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-sustaviha-Vizitnata-kartichka-na-bulgarskite-regioni-13190
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.