Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Последната група от V-ти пехотен батальон се върна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:59 / 31.12.2005Коментари ()1202
Самолетът с последната група от 147 военнослужещи в Петия български пехотен батальон, който участва в операцията на многонационалните сили в Ирак, се приземи на летище София.Премиерът Станишев поздрави пристигналите военнослужещи за успешното българско участие в мисията по възстановяване и стабилизиране на Ирак.

“България даде 13 свидни жертви, които ще останат в аналите на историята”, каза Станишев. След посрещането на българските войници министър-председателят заяви, че българските контингенти в Ирак са оценени високо не само от българското правителство, но и от нашите партньори. “През последните години, въпреки трудностите в процеса по модернизация, българската армия показа, че притежава висока подготовка за участие в задгранични мисии", каза Станишев. Премиерът обясни, че през януари месец 2006 г. ще бъдат обсъдени различните варианти за продължаване на българското участие във възстановяването на Ирак и след разговори с нашите партньори НС ще вземе решение.

Церемонията по посрещането се състоя на Правителствения VIP. В нея участваха началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Никола Колев, представители на ръководството на Министерство на отбраната, генерали и офицери.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Poslednata-grupa-ot-V-ti-pehoten-batalyon-se-vurna-13279
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.