Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Охраната на обществения ред остава основен приоритет за Жандармерията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:39 / 12.01.2006Коментари ()976
Днес се проведе отчетът на дейността на Жандармерийска част-Пловдив. Гости на анализа бяха полк. Севдалин Букович - зам.директор на НСЖ, полк. Ангел Рангелов - директорът на РДВР-Пловдив, представители на областната и общинска администрация и други официални гости.
Жандармерийска част – Пловдив е една от структурните единици на Национална служба ”Жандармерия”, изпълняваща задачи по охрана на особено важни обекти, охрана на обществения ред и борба с престъпността извън населените места на територията на Пловдивска, Пазарджишка и Старозагорска области.

През годината основните усилия в дейността на ЖЧ-Пловдив бяха насочени към реализиране на приоритетите на НСЖ за 2004 г. Поддържаше се постоянна готовност на управленската структура, сили и средства за участие в охраната на обществения ред и борбата с престъпността.

През изминалата година частта продължи осъществяването на охраната на дипломатически представителства и особено важни обекти .
Служителите на жандармерийската част участваха в редица съвместни операции с РДВР-Пловдив по охрана на обществения ред и противодействието на престъпността.

Частта съвместно с регионалната дирекция охраняваше обществения ред по автомагистрала “Тракия”, общините “Родопи”, Куклен и Кричим.
В хода на тази съвместна дейност бяха проверени 34033 лица, 24104 моторно-превозни средства и 9266 обекти. Задържани бяха 116 лица и 25 моторни превозни средства.

Жандармеристите участваха в охраната и на 19 футболни срещи.
В 10 случая служители от частта оказаха съдействие на Национално управление по горите при извършване на проверки за законността при опазването, преработката и транспортирането на горски, дивечови и рибни ресурси на територията на Регионално управление по горите - Пазарджик. Проверени бяха 878 моторни превозни средства, 1281 лица, съставени са 50 акта и 47 протокола, задържани са 132 кубични метра незаконно придобит дървен материал.

През август и септември сили и средства на ЖЧ-Пловдив участваха в аварийно-спасителните работи на територията на общини Марица, Калояново и Велинград. Те се включиха в издирването и оказването на помощ на бедстващите в село Дълго поле, евакуирането на жители от селата Дъбравите , Г. Белово, Лесичево и Калугерово, както и в доставянето на минерална вода, хляб, дезифектанти и други материални средства за селата Дъбево, Чолаково, Крастава и Бирково. Участваха също и в транспортирането на медицински екипи и тежко болни от и до болнични заведения.

Курсове за преквалификация и повишаване на професионалната квалификация са преминали 93% от офицерите и 47% от сержантите. Основната задача по подготовка на служителите в структурното звено на частта беше повишаване качеството на обучение за изпълнение на дейности по противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и на особено важни обекти.

Основни приоритети на Жандармерийска част – Пловдив през 2006г. са: ефективно и законосъобразно изпълнение на задачите по прилагане на правомощията от ЗМВР и противодействието на престъпността, охраната на обществения ред.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ohranata-na-obshtestveniya-red-ostava-osnoven-prioritet-za-Zhandarmeriyata-13529
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.