Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бизнесът финансово подпомага системата за видеонаблюдение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:47 / 14.01.2006Коментари ()1033
Месец след представянето на програмата за видеонаблюдение и контрол а управление на транспорта и обществено значими зони и обекти на територията на община Пловдив, бизнесът активно подпомага нейното финансиране. Проектът се разработва по инициатива на Областна администрация- Пловдив и Община Пловдив. Над 250 писма–покани бяха изпратени до бизнесмени, предприемачи, всички клонове на банки и СОТ. Областната администрация се обърна за подкрепа и към министъра на вътрешните работи.

„Когато проектът бъде готов, ще стане ясно какви средства ще бъдат необходими”, коментира областният управител инж. Тодор Петков.

Голям е и интересът от страна на фирмите, предлагащи техника за видеонаблюдение.
Идеята за въвеждането на система за видеонаблюдение предвижда в системата GPS за охрана на града да бъдат включени 284 обществено значими зони и обекти. Проектът е съвместна разработка на Областна администрация – Пловдив, Община Пловдив и в него са ангажирани специалисти от РДВР - Пловдив, Прокуратурата, “Общинска охрана” АД и “СИГМА” ЕООД. Неговата цел е да бъдат сведени до минимум противообществените прояви на територията на града, както и да се регулира движението по основните пътни артерии. В GPS системата за наблюдение са включени: 25 държавни училища, 11 висши учебни заведения, 67 детски градини и15 детски ясли. Обхванати са и всички обекти с обществена значимост, като: театри, паметници на културата, спортни съоръжения, болнични заведения и социалните домове. Видеонаблюдението ще бъде осъществявано от оперативните дежурни центрове в РПУ и от Районните центрове на Общинска охрана.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Biznesut-finansovo-podpomaga-sistemata-za-videonablyudenie-13568
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.