Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тодор Петков стана почетен член на “Малки български хора”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:01 / 26.01.2006Коментари ()1073
Областният управител инж. Тодор Петков стана почетен член на Национална организация “Малки български хора”. Днес той се срещна с Георги Софкин - президент на организацията, в която членуват около 150 човека с малък ръст.

На срещата бе обсъдена възможността организацията да се сдобие със свой офис в Пловдив.Софкин изрази надежда, че идеята, която е представил пред кмета на гр. Пловдив д-р Иван Чомаков ще бъде подкрепена и от областния управител.

„Зрелостта на едно общество зависи от начина по който то подхожда към социалните проблеми и по конкретно към интеграцията на групи в неравностойно положение”, заяви Тодор Петков. Проучванията на пазара на работна сила показват, че съществуват сериозни проблеми на регионалните пазари на работната сила във всички планови райони. Хората с увреждания имат затруднен достъп до пазара на труд поради изолираност и ниско ниво на образование, което води до тяхната социална изолация. Така те губят средствата и начините, с които сами могат да си помогнат и не получават шанс да участват в икономическия и обществен живот, допълни Тодор Петков.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Todor-Petkov-stana-pocheten-chlen-na-Malki-bulgarski-hora-13868
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.